Még mindig zivatarok, országszerte!

Egy, hazánktól súlypontjával délkeletre elhelyezkedő hidegcsepp következményeként a mai napon is sokfelé alakultak ki zivatarok, amik, a légkör magas páratartalma miatt nagy mennyiségű csapadékot okoztak!
A modellek ugyan nem értenek egyet a folytatásban, az azonban biztosra vehető, hogy a délután folyamán Horvátország, Szerbia irányából még még érkeznek zivatarok, illetve ezektől függetlenül is alakulnak ki szerte az országban.
A fülledt, meleg, páradús levegő megviseli a szervezetet, és a ránk következő héten is marad a meleg idő, lassan stabilizálódó légköri viszonyokkal, egyre kevesebb csapadékkal.

Nagyon sok, a tegnapinál gyengébb zápor, illetve zivatar tevékenykedik hazánk felett, azonban Romániában két erősebb zivatar is megfigyelhető, azok várhatóan nem lépnek be az országba.

Forrás: met.hu

Míg északkeleten masszív felhőzetté álltak össze a cellák, hazán többi részén szakadozottabb a felhőtakaró. A műholdképen is jól megfigyelhetőek a romániai cellák, valamint a dél felől közelítő újabb csapadéksáv!

Forrás: sat24.com Zivatarok felülnézetből

Borítókép: Nagy László, MetKép

Ez is érdekelhet!  Folytatódik a hűvös idő, elszórt záporokkal