Úton a lehűlés!

Ugyan az ország nagy részén fülledt meleg van, és a hőmérők 30 fok feletti értékeket mutatnak, ami a tűző napsütésben még jóval melegebbnek hat, már úton az enyhébb légtömeg!
Az északnyugaton élők mér érezhetik a változást, ott órákkal ezelőtt megerősödött az északias irányú légmozgás, helyenként 60km/h feletti széllökéseket is produkál. Az érkező légtömeg már néhány fokkal hűvösebb, így azon a területen 30 fok alatti hőmérsékleteket lehet mérni, míg a legmelegebb országrészekben 33 fokot is mérnek.
Az éjjel keresztülhalad a hidegfront az országon, elsősorban a nyugati, és az északkeleti határ mentén zivatarokkal tarkított időben lesz részünk, míg a középső területeken nem várható számottevő csapadék.
Holnap már mindenhol 30 fokot nem meghaladó hőmérsékletre kell számítani, a legmelegebb órákban is, így ez a hőhullám is utolsó óráit éli!

Északnyugaton már szépen hűl a levegő, jelenleg a Balaton északi partjánál a hűvösebb légtömeg.

Forrás: met.hu

A széltérképen is látható, hogy milyen gyorsan tölti ki a Kárpát-medencét a frissebb légtömeg.

Forrás: met.hu

A front felhőzete is közelíti hazánkat, több helyen is várható csapadék, erős szél, és akár jégeső kíséretében! Részletesen itt írtunk a várható heves eseményekről: https://metkep.hu/figyelmezteto-elorejelzes/

Forrás: sat24.com

Borítókép: Göttli István Szupercella Vámosújfalu határában, csütörtökön!