A várható időjárás a Kajak-Kenu Vidék-, és Budapest Bajnokságon!

A szakágban szokásosnak mondható magas létszámmal induló versenyekre szóló előrejelzésünk, Fadd-Domborira és Budapestre:

Pénteken hajnalban 13 fok körül alakulnak a minimumok mind a 2 helyszínen és a szél is mérsékelt lesz, majd napközben megélénkülhet a délnyugati szél, Budapesten egy-egy erősebb lökésre is készülhetünk. A délutáni maximumok 22-24 fok között alakulnak majd.
Nyugat felől készülhetünk esőre, záporra, esetleg zivatarra is. Korábban a faddi pályán lehet számítani csapadékra, de délután már Pesten is van rá esély. Záport, zivatart felhőszakadás, viharos erejű szél és kisebb jégeső kísérhet.
Estére a csapadékhajlam csökken, de előfordulhat eső, zápor és a szél is veszít erejéből.

Éjszaka Pesten előfordulhat további gyenge csapadék, a szél mérsékelt marad mind a 2 helyszínen és a hőmérséklet viszonylag enyhe lesz, 14-16 fok között, Faddon lesz a hűvösebb.
Szombaton napközben megélénkül, olykor megerősödik a nyugati szél. Egész nap készülni kell csapadékra, bár többé-kevésbé konvektív jelleggel, tehát zápor, zivatar formájában, ami azt jelenti, hogy a pályát éppen elkerülheti, de meg is áztathatja(bizonytalanság van a konvektív csapadékban). A maximumok Faddon 22 fok körül, pesten 21-23 között várhatóak.

Estére a szél némileg mérséklődhet és éjszaka legyengül. Csapadékra éjszaka is lehet számítani.

Vasárnap reggel 15-16 fok körül alakulnak a minimumok és az északnyugati szél élénk lesz. Eső, zápor ekkor is előfordulhat.
Napközben az északnyugati szél megerősödik, sőt viharossá is fokozódik, így elsősorban délután, főként Fadd-Domborin rosszak lesznek a feltételek, erős szembeszél lesz és a pályához hűen nagy hullámok.
Csapadékos nap lesz előreláthatóan, esőre, záporra és akár zivatarra is készülni kell, melyeket felhőszakadás, jégeső és viharos erejű szél kísérhet. Kicsit hűvösebb napunk lesz, 19-21 fok közötti maximumokkal, de a naposabb órákban melegebb is lehet.

Sok sikert kíván minden versenyzőnek a Metkép csapata!