Dél-Magyarországon rekordközeli magasságokban a hőmérséklet

Hullámzó frontrendszer alakítja ma időjárásunkat, mind a meleg, mind a hidegfrontra érzékenyeket megviselheti a mai nap ebből a szempontból. Észak-déli hőmérsékleti kontraszt alakult ki, látható, hogy délen a határ közelében 22-24 fok közelébe melegedett a levegő, míg északon alig éri el, vagy haladja meg a 10 fokot. A kettő között olyan 15-20 fok között szóródik.

A mai napra vonatkozó melegrekordot egyébként 1963-ban jegyezték fel, ami 24.4 fok, ennek megdőlési esélye ugyan kicsi, de szorosan a nyomában vagyunk.
A nap további részében északon és nyugaton ismétlődő esők, záporok várhatóak, sőt zivatargócok kialakulásának is megvan az esélye, amit intenzív csapadékhullás, szélroham követhet. Sokfelé fúj élénk, az Alföld délkeleti szegletében erős déli szél. A Dunántúl északnyugati megyéiben nyugatira, északnyugatira vált fokozatosan az iránya.

A szerda nap átmeneti szünetet tartogat, 11-18 fok közötti maximumokkal, majd újabb adag eső érkezik a csapadékhiány további mérséklésére, megszüntetésére.

Fotó: Szabó Minerva- MetKép-> A ti csoportotok

Borítóképért köszönet: Sütő Máténak

Ez is érdekelhet!  Csütörtökön már több lesz a napsütés, de még elvétve lehet záporeső