Kinyitott a karácsonyi hulladékgyár!

Nem téves, a szerző nem elírta címet, tényleg valódi hulladékgyár a karácsony, ami november elején kezdődik, és január elejéig húzódik el.
Valamiért azt hiszik az emberek, hogy ha Karácsonykor adnak valamit szeretteiknek, kollegáiknak, barátaiknak, azzal le van tudva az év közbeni zsémbeskedés, áskálódás, nemtörődömség. Minél közelebbi a kapcsolat, természetszerűleg annál nagyobb az ajándék is, amit utána vagy használ a megajándékozott, vagy csak tengődik kacatként, míg végül kidobásra kerül.
Sok ajándék végzi így, de amelyiket használják is se szennyez kevesebbet, a fa alá ugyanis “pucéran” mégse lehet betenni, kapnia kell egy fényes, újra nem felhasználható, nem újrafeldolgozható papír csomagolást, pedig a gyárban már kapott egy kemény kartondobozt, ami színes, és szép, de mégis. Karácsonykor jelentősen, közel 30%-al megemelkedik a hulladékképződés, sokszor teljesen feleslegesen…
Idén Karácsonykor gondoljuk át ajándékozási szokásainkat, és adjunk úgy, hogy ne bántsuk a természetet, hiszen egy Földünk van!

Csodaszépek, de tényleg megér ennyit, hogy néhány órán át gyönyörködhessünk benne?!