Éjszaka és holnap néhol havazhat!

Pénteken napközben néhol előfordulhat futó zápor, északon és a hegyekben hózápor, majd késő estére többnyire megszűnnek (késő este esetleg a Tisza vonalán lehet vegyes halmazállapotú csapadék).
Hajnalban egy összeáramlás mentén a középső és délkeleti területeken, illetve esetleg északon újabb csapadék kialakulása valószínű, ami a fagypont körüli, vagy kissé alatti értékeknek köszönhetően hó formájában hullhat. Reggelig esetleg átmeneti lepel réteg kialakulhat, bár a talajhő gátolja majd a hó megmaradását.
Napközben eleinte ezen sávban továbbra is lehet készülni gyenge havazásra, hószállingózásra, majd fokozatosan megszűnik. 0 fok felett alakulnak majd a maximumok, így nem lesz megmaradó hó.
Késő délelőttől kelet felől ismét vegyes csapadék hullása valószínű, havaseső, hó formájában, ám a pozitív hőmérsékleteknek köszönhetően nem marad meg.
Estig ezeken a területeken, északon, majd (bizonytalan) ismét a középső területeken is várható gyenge havazás, ám ez inkább csak látvány jellegű lehet.

Az alábbi időjárás előrejelzési képek az OMSZ ECMWF modelljéből származnak (link a cikk alján):

Szombat, hajnál 4:

Reggel 7:

Délelőtt 10:

Délután 4:

Este 7:

Megj.: az egyes modellek között meglehetősen eltérő képet láthatunk, de igyekeztünk egy optimálisnak látszó forgatókönyvet leírni.

Térképek:

https://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/modellek/ECMWF/

Borító csak illusztráció