Sok kárt okozott a Ciara viharciklon!

Több mint 300 riasztást kapott a Katasztrófavédelem, főként kidöntött fák, és megsérült tetőszerkezetek miatt hívták őket. Az erős, több helyen 90km/h-t meghaladó széllökések könnyedén bontották meg a házak tetőhéjazatát, amit a további csapadékhullás miatt minél hamarabb javítani kell, így a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan dolgoznak a károk enyhítésén!
Sok helyen áramkimaradások léptek fel, mivel az erős szél fákat, ágakat döntött a vezetékekre, a szakemberek itt is megfeszített erővel dolgoznak, hogy mindenhol újraindítsák a szolgáltatásokat.

Forrás: Söjtör, 2020. február 10. Tűzoltók házra dőlt fát távolítanak el vihar után a Zala megyei Söjtörön, a Deák Ferenc utcán 2020. február 10-én. MTI/Varga György



Több Budapestet érintő repülőjáratot kellett törölni hétfőn az Európa-szerte viharos időjárás miatt – közölte a Budapest Airport Zrt. vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója az MTI-vel.
Valentínyi Katalin tájékoztatásában kiemelte: a Budapest Airport már a délelőtt tájékoztatta az utasokat, hogy a Nyugat- és Közép-Európa felett
végigvonuló Ciara viharciklon miatt járattörlések és fennakadások várhatók a menetrendben. Hétfőn ez 11 járatpárt (indulót és érkezőt) érint.
Azonban – mint kiemelte – a járattörléseket nem a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környezetében tapasztalható időjárás, hanem a célállomás repülőterének időjárása indokolja. Törölt járat esetén az utasokat arra kérik, hogy vegyék fel a kapcsolatot a légitársasággal.
Azt írta: jelenleg 32-35 csomós szél fúj a repülőtér környezetében, később délután azonban ennél erősebb, akár 47 csomós (körülbelül 90 kilométer/órás) erősségű szél várható. A szél iránya keresztirányú, majdnem teljesen merőleges a futópályákra – tette hozzá.
 Jelenleg a budapesti repülőtér forgalma és a járatok kiszolgálása zökkenőmentes – közölte Valentínyi Katalin, -írja az MTI

Borítókép: Vihar Zalában Zalaegerszeg, 2020. február 10. Erős szélben kidőlt lámpaoszlop Zalaegerszegen,
a Batthyány Lajos úton 2020. február 10-én.
MTI/Varga György