Néhol közel 80mm esett és messze még a vége!

Néhol közel 80mm esett és messze még a vége!

Éjszaka az általunk is előrejelzett csapadéktömb megérkezett/kialakult és sokfelé jelentős csapadékot hozott. Az OMSZ általi hivatalos adatok alapján sokfelé 40mm-t meghaladó eső hullott a középső területeken, ám egyes településeken ennek közel duplája. (Link a cikk alján)

És bár sokfelé már ez is bőven elegendő lenne a hétre, messze még a vége. Napközben eleinte a Dunántúlon és északon várható eső, zápor, majd délután elszórt jelleggel a Dunától keletre, délen fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Majd a késő délutáni, esti órákban várhatóan újabb csapadékrendszer kialakulása valószínűsíthető, mely északkelet felől halad délnyugati irányba. Záporos, zivataros csapadékkal érkezhet és a magas kihullható víznek köszönhetően jelentős esőzést hozna, sokfelé újabb 20-30, lokálisan ezt akár lényegesen meghaladó mennyiséget maga mögött hagyva. (Bár még ennek kialakulása és helyzete bizonytalan, különböző módon látják egyes modellek.)

A csapadékos idő szerdán is folytatódik, amikor szintén a magas kihullható víz lesz a meghatározó, és sokfelé kell készülni jelentős csapadékra, felhőszakadásra és esetleg apró szemű jégre!

Szerda éjfélig várható csapadék(ECMWF)

A továbbiakban is marad a csapadékos idő, akár 100mm-nél is több eső hullhat a héten:

Csapadékösszeg:

https://www.facebook.com/197290620346774/posts/3016647758411032/
Ez is érdekelhet!  A hét második felétől zivataros napok jönnek!