Melegebb van az Északi-sarkkörön, mint nálunk! A hidegfront durva kontrasztot okozott!

Melegebb van az Északi-sarkon, mint nálunk! Nem tévedés, a hidegfront hatására nálunk hidegebb van, mint messze északon!

Az éjjel érkezett hidegfront sarkvidéki eredetű hideggel árasztotta el Európa nagy részét, így sok helyen 20 fok alatt maradt a hőmérséklet, azonban a front előtt, a sarkvidék hideg tájain jelenleg hőhullám van, 24-25 fok körüli hőmérsékletet mértek, már délelőtt.
Nem rendkívüli a hasonló hőmérsékleti elrendeződés, de mindenképp érdekesnek tekinthető, hogy a sarkkör közelében hasonló az időjárás pillanatnyilag, mint nálunk, sőt, még melegebb is van!

A windy.com hőtérképén élesen kirajzolódik a front, a narancs szín 20 fokos, vagy azt kicsivel meghaladó 2m-es magasságban mért hőmérsékletet jelez, míg a kék színek fagypont körüli hőmérsékletet jelentenek.

Melegebb van az Északi-sarkon, mint nálunk! A hidegfr5ont durva kontrasztot okozott!
Forrás: Windy.com

A térképet látva azért ne induljunk egyből Szibériába, a következő napokban nálunk folyamatos melegedés, míg az említett északi tájakon gyors lehűlés kezdődik, így rossz döntés lenne olyan messzire utazni, hogy ne fázzunk 🙂
Ha mindenképp jó időt szeretnénk, irány a Fekete-tenger térsége, vagy a mediterráneum.