Intenzív zivatarok a keleti határnál!

Intenzív zivatarok alakultak ki a keleti határnál, miközben a hideg levegő már északkelet felől is megtaláklta az utat hazánkba!

Két erős zivatarcella is kialakult a keleti határnál, üllőjüket igen messziről is látni. Közben az Északi-középhegység területén is intenzív gomolyosodás indult meg, nyugatról azonban már esőfelhők érkeznek, egy-egy beágyazott záporral.

Intenzív zivatarok a keleti határnál, de záporok, zivatarok pattantak ki északon is!
Forrás: met.hu


Jelenleg igen kaotikus az ország meteorológiai szempontból, míg északnyugaton már áthaladt a hidegfront, és csillapodik a légmozgás, csendes eső hullik, a Dunántúl nagy részén még erős, helyenként viharos a szél, a nyugati területeken pedig esik az eső is.

Sokfelé viharos a szél
Forrás: met.hu


A Duna-Tisza közére is megérkezett már a talajfront a hőmérséklet jelentősen visszaesett, és gyenge záporok alakultak ki, addig Északmagyarországon gyors gomolyosodás kezdődött, késő este, éjjel komoly zivatarok alakulhatnak ki. Északkeleten szintén megérkezett a talajfront, azonban egy konvergencia mentén zivatarok pattantak ki.
Jelenleg a leginkább szélcsendes terület a délkeleti régió, itt a hőmérsékletcsökkenés se indult még meg, továbbra is 26-27 fok van.

Délkeleten még tartja magát a meleg, de hamarosan érkezik a hidegfront!
Forrás: met.hu

A következő órákban már a Tiszántúlon, illetve Észak-Magyarországon kell zivatarokra készülni, a Dunántúlon csendes eső várható. Reggelre mindenhol jelentősen visszaesik a hőmérséklet, és jóideig nem tér vissza a kánikula sem.

Borítókép: Muha Zoltán, MetKép Team

Ez is érdekelhet!  A hét második felétől zivataros napok jönnek!