Záporokkal érkezik a hidegfront, késő délután zivatarrendszer várható!

Jelenleg a Dunántúlon záporok haladnak északkelet felé az érkező hidegfront hatására, majd a késő délutáni, esti órákban zivatarrendszer éri el az országot!

Jelenleg meglehetősen “vérszegény” az a csapadékmező, amely az elmúlt órákban beterítette a Dunántúlt, azonban néhány óra múlva érkezhetnek a zivatarok!

Forrás: windy.com

A hidegfront, ami a változást, és a viharokat hozza, már jóideje itt “várakozik” a szomszédban, tegnap már hazánk fölé került, és ma támadásba lendülve kedvező feltételeket teremt zivatarok kialakulására. Azonban meg kell jegyezni, a helyzet rendkívüli mértékben terhelt bizonytalansággal.
A narancs színezés mentén lehetnek a hevesebb, akár heves zivatarok a mai napon:

Zivatarrendszer várható kiterjedése 2020.08.31-én

Az éjszaka második felében keletre is zivatarrendszer érkezik, jellemzően a Tiszától keletre várhatóak, ismétlődő jelleggel zivatarok, fő veszélyforrás a nagy mennyiségű csapadék (20mm feletti), de erős, viharos szél (akár erősen viharos), és jégeső is kísérheti az intenzívebb cellákat.
Ezek a zivatarok folyamatosan gyengülve egyre keletebbre szorulnak, majd a késő délelőtti, kora délutáni órákban az utolsó, záporrá szelídült cellák is elhagyják az országot északkeleten.

Zivatarrendszer várható kiterjedése 2020.09.01-én

Borítókép: Martin MakraMetKép->A ti csoportotok!

Ez is érdekelhet!  Május elsején is folytatódik a kora nyárias idő, de estétől délnyugaton már lehet záporeső