Hűvös, nyugaton záporos, zivataros idő várható!

A hétfőn érkezett hidegfront igazi “vízválasztónak” bizonyult, ma is hűvös az idő, délután nyugaton záporok, zivatarok jönnek!

A mai nap is hűvösen indult, 10 fok körüli hőmérsékleteket mérhettünk, és a javarészt felhős idő sem kedvezett a gyors melegedésnek. A legmelegebb a középső országrészben, és Budapest környezetében van, ott 25 fok körüli, kellemes langyos az idő, míg nyugaton 20 fok van csupán.

Forrás: met.hu

A műholdképen is látható az Ausztria felől közeledő gomolyfelhőzet, ami a következő órákban okozhat csapadékot a határmenti területeken. Ugyan a középső országrészben is gomolyosodik a felhőzet, de ott nem lesz hozzá elég fejlett, hogy esőt adjon. Keleten a diffúz felhőzet takaróként fedi az országot, ott ezért nem tudott jobban felmelegedni a levegő.

Forrás: sat24.com

Az érkező csapadékgóc Ausztriában gyenge villámtevékenységet produkált.

Forrás: met.hu

Komoly esőt nem fognak ezek a záporok adni, egy-egy területen 1-3mm várható, azonban az erősebb gócokat villámlás kísérheti. A következő napokban is megmarad a kettősség, de egyre inkább a délkeleti területeken várható melegebb, ide ugyanis a szubtrópusi régióból meleg levegő nyomul be, a hét végére akár 30 fok is lehet a legmelegebb időszakban.

Holnap kicsit már melegebb lehet, szombaton, és vasárnap délkeleten akár strandidő is!

Borítókép: Szilvi Báthori MetKép-> A ti csoportotok!

Ez is érdekelhet!  Esővel, záporokkal tarkított péntek