A folytatás: eleinte süthet a nap, majd fagyos reggelek, tartós köd. Jövőhéten markáns hidegbetörés érkezhet! (Videós időjárás előrejelzés)

A folytatás: eleinte süthet a nap, majd fagyos reggelek, tartós köd. Jövőhéten markáns hidegbetörés érkezhet! (Videós időjárás előrejelzés)

Térségünket fokozatosan elhagyja a csapadékzóna, és egyre inkább magas nyomású légtömegek érkeznek fölénk!

Hosszútávú időjárás előrejelzés (hőmérsékleti és csapadék):

Az időjárás előrejelzés térképes alapja: WXCHARTS

Rövidtávú időjárás előrejelzés (szél):

Európa jelentős részét lefedi az az anticiklon, ami a napokban hazánkat is érinti. Eleinte még hidegebb levegő áramlik a magasban fölénk, így még pénteken gyorsabban oszlik fel a köd, néhol a légmozgás is élénk lehet. Napközben sokféle süthet a nap, így a hideg, sokfelé fagyos hajnalt követően 10-15 fokig melegedhet a levegő.

Időjárás előrejelzés
Péntek reggeli fagy valószínűsége


Szombattól egyre enyhébb levegő érkezik a magasban, és a szélcsend is kedvez a tartós ködnek. Még néhol felszakadozhat, és kisüthet a nap átmenetileg az ország jelentős részén, de már jóval párásabb és hűvösebb idő lesz, mint pénteken. Reggel sokfelé fagyhat, néhol akár -4 fokig csökkenhet a hőmérséklet.
Vasárnaptól a jövőhét közepéig tartósan ködös idő valószínű, legfeljebb átmenetileg szakadozhat fel néhol. Reggel többfelé fordulhat elő fagy, majd napközben 3-12 fok között várhatóak a maximumok. Hűvös idő lesz.
Csütörtöktől egy erős anticiklon szakíthat le nagy adag hideget, ami a hétvégétől fölénk érhet és akár komolyabb hajnali fagyok, nappal is fagypont körüli értékek és a későbbiekben esetleg hó is lehetséges. Hamarosan bővebben is írunk róla.

Nagy adag hideg a láthatáron. Még bizonytalan az útvonala


Részletes hosszútávú előrejelzés itt.