Ködös éjszakák várhatóak, néhol fagyokkal

Időjárás előrejelzés hétvégére

Videós előrejelzésünk a hétvége időjárására, ködös idő várható:

Videós időjárás előrejelzésünk

Az éjszaka folyamán erős anticiklonális hatások érvényesülnek hazánk felett, ködre való hajlammal. A magas légnyomás a leszálló légáramlatoknak kedvez, talaj közelében a hideg levegő megreked, míg felettünk a magasban a melegebb levegő kedvez az inverz hatásoknak. Az inverziónak, a szélcsendes párás időnek, a derült égnek és a leszálló légáramlatoknak köszönhetően az ország nagy részén köd képződik, vagy erősen párás lesz a levegő. Kivételt az ország keleti része jelentheti, valamint a magasabb hegyeink.

Köd esélyei szombat reggel

A hőmérsékletek a Dunántúlon, annak nyugati részein, valamint Külső-Somogy és az Északi Középhegység, valamint Bács megye homokhátságain, a fagyzugos részeken fagypont közelébe süllyednek. Sötétkékkel jelölt területeken talajmenti fagy valószínűsége elég nagy. Szélcsendes, esetleg gyenge szellős éjszakának nézünk elébe.
Legmelegebb a Romániával, valamint Ukrajnával határos országrészeken lehet 6-7 fok körüli hőmérsékletekkel.

Előrejelzés szombat reggelre

Szombat napközben a köd felszáll, a hőmérsékletek a magasabb hegyeinkben, 5-6 fok körüli hőmérsékletekkel, általában viszont országosan 7-12 fok között szóródnak majd az értékek.
Gyenge, esetleg mérsékelt délies légmozgás a Kisalföld vidékein fordulhat elő. Csapadék nem várható. Délután kisebb réteg és gomolyfelhők csak ritkán zavarják meg a napsütést, keleten, délkeleten néha fátyolfelhők jelenhetnek meg.

Időjárás előrejelzés szombat délutánra

A magasban melegebb levegő tölti ki a Kárpát- medencét, de ennek hatásait csupán a ködhajlam erősödésében fogjuk érezni.

Ködhajlam esélyei vasárnap reggel

Vasárnap hajnalban a fagy esélyei némileg mérséklődnek, de talajmenti fagyra még lehet számítani, arra érzékeny helyeken. Felszín közelében a szél csak néha éri el a mérsékelt lökést, arra továbbra is a nyugati országrészben számíthatunk.
Vasárnap nappal az előző naphoz képest 2-3 fokkal melegebb levegő várható, ott akár a 15 fok sem kizárt a legmelegebb órákban, másutt az értékek 9 és 13 fok között fognak szóródni.

Hőmérsékletek előrejelzése vasárnap reggelre

Készítette: Erdős László