Kedd és szerda reggel akár -10 fok, aztán hétvégére betör a tavasz, 14-15 fok is lehet!

Kedd és szerda reggel akár -10 fok, aztán hétvégére betör a tavasz, 14-15 fok is lehet!

A télies idő után jelentős melegadvekció kezdődik időjárásunkban!

Előrejelzés a következő napokra:

Kedden reggel országszerte fagyni fog, a leghidegebb északi tájakon akár -10 fok sem kizárt. A nappali órák folyamán is fagypont közeli hőmérsékletek várhatóak. Csapadékra nem kell számítani. Túlnyomóan borult idő lesz a jellemző.

Szerdán is fagyos reggelre ébredehet az ország, a minimumok -4 és -11 fok között alakulnak. Napközben is marad a felhős, borús égbolt. A legmelegebb órákban mindössze -1 és 3 fok közötti értékeket mérhetünk. A késő délutáni óráktól kezdve délnyugat felől egy csapadéktömb éri el hazánkat, mely nyugaton eleinte havazást másutt vegyes halmazállapotú csapadékot okozhat.

Csütörtök virradóra már valamelyest enyhül a hajnal, a korábbi napokhoz képest, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +1 fok között valószínűek. Nyugaton havas eső, hó, másutt inkább ónos eső, eső lesz a jellemző. Megj.: Mivel mediterrán ciklonról van szó, nagyobb a bizonytalanság!

Pénteken már egyre kevesebb helyen számolhatunk csapadékra, de még a Tiszántúlon eshet az eső. A maximumok 2 és 11 fok között alakul, délkeleten lesz a legenyhébb.

Szombaton és vasárnap tovább erősödik a nappali felmelegedés olyannyira, hogy a délkeleti tájakon akár 14-15 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

Készítette: Miklós Krisztián