A határon a front: éjjel nyugaton, majd északon eshet lepel-7 cm hó, máshol eső, később hózáporok!

A határon a front: éjjel nyugaton, majd északon eshet lepel-7 cm hó, máshol eső, később hózáporok!

Újabb mediterrán ciklon éri el hazánkat nyugat, délnyugat felől gyakorlatilag perceken belül. Ennek kapcsán eleinte eső, majd főként a nyugati területeken és az Alpokalján havazás veszi kezdetét. A Kőszegi-hegységben átmenetileg intenzíven havazhat. Reggelig főként itt és esetleg a Bakonyban eshet lepel-5 cm hó, de a 600m feletti területeken 6-8cm sem kizárt.

Napközben északkelet felé halad a csapadék, ennek köszönhetően sokfelé eshet eső, a hegyekben havas eső, hó. Főként a Börzsöny, Mátra, Bükk és Zemplén csúcsain hullhat megmaradó, 1-5cm hó.

Hózáporok, esetleg néhol hózivatarok hozhatnak fehérséget!

Délután megérkezik a ciklon hidegfrontja, melynek nyomán záporok, intenzív hózáporok alakulhatnak ki nyugat felől. Hózivatar sem kizárt, főként délnyugaton és nyugaton. Éjszaka országszerte várható zápor, hózápor és a hegyekben jelentősebb mennyiségű hó is hullhat. Az Északi-középhegység magasabb pontjain csütörtök reggelre 10 cm-t meghaladó hóréteg sem kizárt, de a csapadék konvektív, záporos jellegét tekintve mennyiségileg bizonytalanságot hordoz magában!

Határon a front hó
A csütörtök reggelig várható hó. (Megj.: mivel északon csupán a magasabb helyeken vár az adott modell havat, nem elég részletes a felbontása, így nem veszi figyelembe a fent hullott hó mennyiségét.)

Térképek: WXCHARTS

Borító: deseret.com

Ez is érdekelhet!  A hét második felétől zivataros napok jönnek!