Rekordmeleg lesz holnap!

A sokéves átlagnál jóval magasabb hőmérséklettel, holnap rekordmeleg nap jön!

Szombaton már hidegfront érkezik, de holnap még tovább emelkedik a levegő hőmérséklete, igazi tavaszias időben lesz részünk, majd a hétvégén, és a jövőhét elején visszatér a tél!

Egy tőlünk északnyugatra örvénylő ciklon melegszektorában vagyunk jelenleg, ami szubtrópusi levegőt juttat el Közép és Kelet-Közép Európába, de hatása egészen a Skandináv félszigetig, illetve Nyugat-Szibériáig kiterjed.

Holnap rekordmeleg nap jön!
Forrás: Wxcharts.com

Míg a magasban (~1500 méteren) 5 fokos levegő áramlik fölénk, a talajszinten 12-16 fokig fog melegedni a levegő, ami több (~10 fokkal) fokkal magasabb az ilyenkor megszokottnál.
Valószínűleg megdől a napi melegrekord is, amit 1956-ban, Ásotthalmon mértek, és akkor 15,5 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála.

Szombaton reggel megérkezik a hidegfront, és jelentősen visszaesik a hőmérséklet, vasárnap már télies időre számíthatunk!

Forrás: Wxcharts.com

A kellemes meleghez erős, helyenként viharos szél társul, a legerősebb széllökések Észa-Dunántúlon lesznek.

Forrás: Meteologix.com

Összességében holnap tavaszias, langyos idő várható, amit azonban beárnyékol az erős, helyenként viharos szél, és a délutáni órákban némi csapadék is érkezhet már, tehát öltözzünk rétegesen, és használjuk ki a rövid ideig tartó melegebb időt, januárban már nem valószínű, hogy újra ennyire meleg lesz!