Ma zivatarok, holnap délutántól jelentős havazás, viharos széllel!

Fejfájós napok elébe nézünk! Zápor, zivatar, havazás!

Záporok, zivatarok a mai napon:

Ma még az ország jelentős részén várható csapadék: eső, zápor formájában, de délnyugaton illetve nyugaton akár az ég is megdörrenhet, ezáltal zivatar is előfordulhat a mai nap során. A zivatarokat főként felhőszakadás, jégeső és megerősödő szél kísérheti. Hevesebb zivatarokra nincs esély! A hőmérséklet csúcsértéke kevéssel 10 fok fölött alakul, de az északnyugati tájainkon már hidegebb levegő várható, így ott 3-6 fok körül lesz a délutáni hőmérséklet.

Holnap délutántól kezdődő mediterrán ciklon okozta eső, majd havazás:

Délnyugat felől egy igen masszív csapadékrendszer érkezhet holnap délutántól! A hegyek kivételével mindenütt esővel indít majd a csapadék, majd várhatóan gyorsan átvált havas esőbe, havazásba! A csapadékzóna folyamatosan helyeződik át északkelet, kelet felé. A legtöbb csapadékra jelen állás szerint Tisza vonala és Békéscsaba- Debrecen vonala között várhatunk, így természetesen ott lehetséges a legtöbb hó is. Akár 10-12cm friss hó sem kizárt néhány óra alatt, de Zempléni-hegységben akár 15-20cm t elérő friss hóréteg sem kizárt! Fontos megjegyezni hogy mediterrán ciklonról van szó, ezért még az esemény napján is változhat a ciklon pályája ( hol lehet a legtöbb csapadék ezáltal).

havazás

Hófúvás:

Sajnos igen erős, néhol viharos szél is fogja kísérni az erős, néhol intenzív csapadékot: ezáltal erősebb hófúvásra is számítani kell! Figyeljünk oda az utakon, ha nincs semmi dolgunk vasárnap délutántól hétfő reggelig az említett területeken ne induljunk útnak!