Melegedés várható, érkezik a tavasz!

Lassú enyhüléssel érkezik a tavasz! A következő héten melegedés kezdődik!

Az elmúlt napokban egy markáns hidegfront mögött sarkvidéki eredetű légtömeg árasztotta el hazánkat, így északon sok helyen süllyedt hajnalra a hőmérők higanyszála -20 fokig, esetenként az alá. A mögöttünk álló tél leghidegebb időszakát éltük át, a front érkezésekor hóviharokkal, ónos esővel kellett szembenéznie az országnak. Sok baleset következett be, és több település akadozott elektromos áramellátás.

Kategorikusan ugyan nem lehet kijelenteni, hogy többször már nem lesz ezen a télen ennyire hideg, de a valószínűsége meglehetősen csekély. A következő napokban jelentősen enyhül a hideg, bár északon még -10 fok körüli hőmérsékletekre kell készülni éjszakánként, másutt -5 fok körüliek lesznek a hajnalok.

Hétfőn, és kedden az északi határszél, és az északkeleti csücsök kivételével már mindenhol olvadni fog napközben, azonban hétfő késő délutántól beborul az ég, és a este az északnyugati országrészben, kiemelten a Kőszegi-hegység területén havazás lehet, másutt nem kell csapadékra számítani.

Kedden átmenetileg vékonyodik a felhőtakaró, helyenként a nap is kisüthet, majd szerdán újabb melegfront, és a hozzá kapcsolódó csapadékrendszer éri el az országot, és okoz záporokat. Az északkeleti országrészben hózáporok várhatóak, a magasabb területeken több centiméter friss hó hullhat!

Melegedés, északon hózáporokkal.

Borítókép: Wxcharts.com

Nem lesz megállás, melegedik tovább az idő!