Érkezik a tavasz: jövő héten 15-18fok is lehet!

Érkezik a tavasz: jövő héten 15-18fok is lehet!

Időjárás előrejelzés a következő napokra:

Szerdán először egy újabb melegfront érkezik, majd egy gyenge hidegfront. A melegfront csapadékzónája fokozatosan fog haladni kelet felé, északon havas eső, havazás lesz a jellemző csapadékforma, átmeneti ónos eső is kialakulhat! Az északkeleti megyékben akár több (3-6) centiméternyi hó is hullhat, másutt eső lesz a jellemző. A hidegfront később csak elszórt záporokat okoz majd. A legmelegebb órákban 0 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk, északkeletten lesz a leghidegebb.

Csütörtökön és pénteken számottevő csapadék nem várható, fokozatosan melegedni fog a levegő, de nagy lesz a hőmérsékleti különbség hazánkban. Északkeleten fagypont közeli, míg délen, délnyugaton akár 12-13 fok is lehet.

Hétvégén: Reggelente pára illetve ködfoltok kialakulására van esély. Napközben változóan felhős égboltra készülhetünk, számottevő csapadéknak kicsi az esélye, a maximumok 2 és 14 fok között alakulnak.

Jövőhéten: Tovább melegszik az idő, jóval az átlag felett lehetünk. A délutáni órákban 15-18 fokot is mérhetünk.

Megj: Lesznek olyan helyek ahol a köd, rétegfelhőzet tartósabban megmaradhat, így ott a 10 fokot sem érheti el a hőmérséklet!

Érkezik a tavasz
A vastag piros vonal a sokévi átlag, bőven átlag felé emelkedhet, de még nagy a szórás, ezért bizonytalanabb. Wetterzentrale
Tavasz
A várható hőmérsékletek jövő hét hétfőn. Met.hu
Tavasz
A várható hőmérsékletek jövő hét szerda délután. Met.hu

Borítókép forrása: Wxcharts

Ez is érdekelhet!  A hét második felétől zivataros napok jönnek!