Hányinger, fejfájás, akár ájulás jelentkezhet a héten! (Orvosmeteoeológia)

Hányinger, fejfájás, akár ájulás jelentkezhet a héten! (Orvosmeteoeológia)

Köszönjük, ha a piros “YouTube” ikonra kattintva feliratkozásoddal segíted munkánk!❤👇

A következő napok időjárása szervezetünk számára megterhelő lesz és még a kevésbé frontérzékenyeknél is jelentkezhetnek tünetek.

Mikor milyen tünetek és frontok lesznek?

Kedden még hidegfronti hatással küzdhet szervezetünk, így az erre érzékenyeknél fejfájás, hányinger, migrén, szédülés előfordulhat és felerősödhetnek a kopásos és görcsös panaszok. A kevésbé érzékenyeknél is előfordulhat levertség, nyugtalanság és fáradtság.

Sarkvidéki hideg lesz fölöttünk

Szerdán és csütörtökön erős melegedés kezdődik, ám front nem lesz fölöttünk. Ennek ellenére a melegfronti hatás az arra érzékenyeknél fejfájást, hányingert, levertséget okozhat, esetleg szédülést.

Melegebb levegő érkezik.

Pénteken erős kettősfronti hatás terheli majd szervezetünket. Ekkor délen a meleg-, északon a hidegfronti jellegek lehetnek erősebbek. Hányinger, görcsös és kopásos ízületi panaszok, migrén, különböző idegrendszeri nehézségek, szédülés vagy súlyosabb esetben akár ájulás előfordulhat az érzékenyeknél,  de másoknál is jelentkezhetnek hasonló tünetek. Továbbá kifejezetten megterhelő lesz a terhes vagy ér- és keringésirendszeri panaszokkal élők számára.

Pénteken észak felől hideg, dél felől meleg érkezik.

Szombaton mediterrán ciklon éri el térségünket, ami csapadékos, szeles időt okoz majd és melegedést. Ennek megfelelően a légzési problémák és a már fentebb felsorolt melegfronti tünetek jelentkezhetnek elsősorban.

Újabb melegedés

Vasárnap újabb hidegfront érkezik, így ismét a hidegfronti tünetek kerülnek túlsúlyba, amit fentebb már részletesen kifejtettünk! (Eleinte melegfronti hatás is érvényesül.)

Újabb markáns lehűlés

Mit tehetünk ezek ellen?

Bizonyos esetekben csak a megfelelő gyógyszer tud segíteni, amit például fejfájás esetén mindenképp érdemes bevenni, mert káros az idegrendszerre a hosszan tartó fájdalom.

Egyéb egyszerű módszerek is segíthetnek megelőzni vagy mérsékelni a tüneteket:

A magneB6 a magnéziumon és B6 vitaminon keresztül egyszerre hat az idegrendszerre és a keringésirendszerre is. Mérsékeli a rossz közérzetet, nyugtalanságot, hányingert, sőt még a görcsös panaszokat is es hosszútávon a magnézium segít az erek rugalmasságán, így ritkábban fordulhat elő fejfájás és keringési probléma.

Macskagyökér kivonatot tartalmazó tabletták vagy akár cseppfolyós formában kapható “gyógyszerek” megnyugtatják az idegrenszert és segítenek a nyugodtabb alvásban.

Ez volna az 😀

Nagy mennyiségű C-vitamin, esetleg megfelelő összetételű multivitamin ásványokkal, illetve kálcium segít a szervezet energizálásában, az idegrendszer szabályzásában, illetve növeli az ellenállóképességünket. Legjobb, ha ezeket gyümölcs és zöldség formájában visszük be. Az alma rengeteg vitamint tartalmaz, míg a banán sok káliumot és némi magnéziumot. A kálium az idegrendszernek szükséges ásványi anyag és a szervezet magnézium felszívasához nélkülözhetetlen. A zöld és lila levelű zöldségek, például egy saláta elkészítésekor a vitaminokon felül sok vasat tartalmaznak, melyek a vérképződés szempontjából elengedhetetlenek es növelik a szervezet oxigénfelvételi képességét. A paradicsom, paprika elsőosztályú vitamin forrás, utóbbiban a C-vitamin kiemelkedő. A dió, szőlő, fokhagyma és a bor szintén több fajta antioxidánst tartalmaz, melyek immunrendszerünk erőssegéért felelnek és segítenek megelőzni például a rákos sejtek kialakulását.

Sok folyadék, elsősorban víz szintén hasznos a fejfájással szemben. A vérünk könnyebben áramolhat testünkben, nem sűrűsödik be és nem feszíti annyira az ereket, sőt ereink is könnyebben tágulnak. Ezen felül a vesét is tisztítja, átmossa.

Egyes esetekben a koffein, főleg kávé formájában segíthet a migrénnel és fejfájással küzdőknek. Az ereket kitágítja és szerencsés esetben megszünteti a nyomást.

A mozgás is fontos, többek között a közvetlen értágító hatása miatt is, de a szervezet keringési, légzési, kiválasztási és emésztési szervrendszere, valamint az izomzat és csontozat is profitál belőle, ráadásul az idegrendszerre is doppingként hat. Különösen a séta, kerékpározás és a futás!

Orvosmeteorológia fejfájás hányinger ájulás

Hosszútávú részletes időjárás előrejelzésért kattints ide!

Időjárási térképek: wxcharts

Borító: diamindlily