A folytatás: 30-60mm esőt hozhatnak a ciklonok!

A folytatás: 30-60mm esőt hozhatnak a ciklonok!

A következő napok időjárása már jóval változékonyabb és csapadékosabb lesz, mint az előző hetekben és a hőmérsékletek is hullámzóak lehetnek.

Ismét az átlagnál hidegebb időjárás

Hosszútávú hőmérsékleti animációs előrejelzés:

Köszönjük, ha a piros “YouTube” ikonra kattintva feliratkozásoddal segíted munkánk!❤👇

Frontok és ciklonok hétvégéje!

Mivel a csapadék jelentős része mediterrán ciklonokból hullhat, ettől elérő mennyiség is lehetséges, hiszen a modellek még különböznek a ciklon pályáját illetően!

Pénteken hidegfront éri el hazánkat, mely csak kevés helyen okoz majd jelentős csapadékot. Leginkább délnyugaton és az ország északi felén eshet jelentősebb csapadék. Északon a hegyekben, illetve északkeleten 10mm csapadék is hullhat, mely hó formájában valószínű. Mivel olvadni fog, nem valószínű, hogy jelentős hóréteg összegyűlik, legfeljebb a magasabb csúcsokon.

Szombaton mediterrán ciklon éri el térségünket,  ami újabb tetemes mennyiségű csapadékot hoz, leginkább az ország déli, délnyugati felére. Ezeken a területeken 20-30mm eshet, de a határ közelében lokálisan, akár 40-45mm sem kizárt!

Összcsapadék vasárnap hajnalig
ECMWF szerint ennyi eshet

Vasárnap újabb hidegfront, majd egy mediterrán ciklon csapadékzónája ér el minket. Országszerte kialakulhat eső, zápor, akár intenzív csapadékkal is, majd dél felől összefüggő csapadéktömb érkezhet, ami ismét jelentős, 20-30mm esőt okozhat, de lokálisan ennél több sem kizárt hétfő estig.

Összcsapadék hétfő estig. (A többi modell délebbi pályával számol, így kevesebb csapadékkal! )

Változékony, néhol havas jövő hét!

A jövő héten folytatódik a változékony időjárás, az átlagnál hidegebb hőmérsékletekkel. Többfelé eshet eső, hó, havas eső, bár megmaradó hó a hegyekben valószínű. A csapadék mennyiségében vannak eltérések, de a következő hét végéig a déli területeken 50-60mm-t meghaladó csapadék gyűlhet össze!

Eső ciklonok
Csapadék jövő hét szombatig a CMC GDPS szerint.


Az ECMWF kevesebbel számol, de a déli határnál meghaladhatja az 50mm-t

Térképek: wxcharts

Ez is érdekelhet!  Esővel, záporokkal tarkított péntek