Jövő héten: lehűlés, hózáporok, akár havazás is jöhet!

Jövő héten: lehűlés, hózáporok, akár havazás is jöhet!

A hét utolsó napjai az átlagnál melegebbnek bizonyultak, ám kérész életű volt, hiszen a vasárnap érkezett hidegfront újból északi áramlást biztosított, ami sarkvidéki eredetű hidegebb levegőt hoz fölénk!

Ahogy az alábbi videókon is látszik, a következő napokban nem sokat tapasztalhatunk a tavaszból, hiszen szeles, hideg napok lesznek és a légköri dinamika is változékony időt sejtet.

Hosszútávú hőmérsékleti animációs előrejelzés:

Többször is havazhat jövő hét vasárnapig:

Köszönjük, ha a piros “YouTube” ikonra kattintva feliratkozásoddal segíted munkánk!❤👇

A hét első napjaiban egy tőlünk keletre elhelyezkedő mediterrán ciklon hátoldali áramlása szállítja fölénk, sőt hazánktól jóval délebbre is a hideg levegőt.
Nemzeti ünnepünk szeles, hűvös idővel telik majd, csapadék nem valószínű. Ekkor még a nap is többfelé kisüthet. A minimumok 0 és 5 fok között lesznek és a maximumok is jellemzően 10 fok alatt várhatóak.

Kedden és szerdán még csak nyugaton és a Mátra-Baja széles sávban lehetnek záporok, hózáporok, majd csütörtökön és pénteken már országszerte. Ezekből általában megmaradó hó nem lesz, ugyanakkor rövid időre az olvadás ellenére kifehéredhet a táj. A minimumok  -4 és 3 fok között lesznek, a maximumok 2 és 8 fok körül, a csapadékos részeken lesz a hidegebb.

A hétvége időjárása még jelentős bizonytalanságot hordoz magában, ugyanakkor a Dunántúlon és elsősorban a hegyekben a jelenlegi számítások szerint, akár nagyobb mennyiségű hó is hullhat, mely az alacsonyabb részeken olvadna, máshol vegyes csapadék eshet. A minimumok -3 és 3 fok között lesznek, a maximumok szombaton 2 és 9 fok körül, vasárnap 2-6 fok között.

Jövő hét sarkvidéki hideg havazás hózápor
Délutánonként többször előfordulhat hó, havas eső zápor

A videóban használt térkép: wxcharts

Ez is érdekelhet!  A hét második felétől zivataros napok jönnek!