Milyen idő lesz ma?

Milyen idő lesz ma?

Akár azt is mondhatnánk, hogy tipikus hétfői időjárásunk lesz. Egy hidegfront, és az ahhoz kapcsolódó felhőzet éri el hazánkat, többfelé okozva csapadékot. Sajnos melegünk sem lesz, különösen, hogy sokfelé viharos lesz a szél is!

Köszönjük, ha a piros “YouTube” ikonra kattintva feliratkozásoddal segíted munkánk!❤👇

Lássuk részletesen:

A tegnap érkezett hidegfront felhőzete még hazánk felett található, ami jelentősen gyengítette az éjjeli kisugárzást, így jóval enyhébb reggelre ébredhettünk, mint tegnap. Hegységeinket leszámítva csak a Tiszántúlon fagyott az éjszaka, a leghidegebb északkeleten, és az Északi-középhegységben volt, ezeken a helyeken -3, -5 fokig sűlyedtek a hőmérők higanyszálai, máshol jellemzőn 1 és 3 fok közötti értékeket mérhettünk.
Sajnos napközben sem lesz túl meleg, mindössze 5 és 8 fok közé melegszik a levegő, északkeleten, északon az alacsonyabb értékekkel, délnyugaton az enyhébb idővel.

Milyen idő lesz ma? Hózáporok, helyenként záporok tarkítják az időjárást.
Térkép: MetKép/Tarkó Péter

Sajnos a hidegfront meglehetősen erős légmozgást okoz, sokfelé erős, viharos szél lesz a jellemző. A legerősebb széllökésekre a Bakony északi oldalánál, és északkeleten számíthatunk.
A fővárosban, és a Duna széles vonalában azonban enyhe lesz a légmozgás, összeáramlás (konvergencia) alakul ki, ami kedvez a záporok, hózáporok kialakulásának, elsősorban a késő délelőtti óráktól.

Milyen idő lesz ma? Egyrészről szeles.
Erős, viharos lesz a szél!
Térkép: MetKép/Tarkó Péter

Összességében hűvös, az átlagosnál több fokkal hidegebb, erősen szeles napunk lesz, a Duna széles vonalában, délkeleten, és északon hózáporokkal, záporokkal. A kezdetben borult időt napközben fokozatosan váltja fel a gomolyfelhőzet, estére pedig az ország nagy részén kiderül az ég.

Ez is érdekelhet!  Napos, gomolyfelhős szombat, elszórtan lehet záporeső, zivatar