Emilia Romagna nagydíj előrejelzés

Megkeverheti az időjárás az állóvizet

Az idei szezon második futama következik a hétvégén, ismét egy beugróval az Emilia Romagna nagydíjjal a sokak által kedvelt pályán San Marino Imolában. A pálya az Autrodomo Enzo E Dino Ferrari nevet kapta. Bologna közelében található, 19 kanyarból áll a pálya, és 63 alkalommal kell körbe érniük a pilótáknak. 1 kör hossza 4,909 km. Tavalyi futamot Lewis Hamilton nyerte.

Nagy fejtörést okozhat az időjárás a csapatok számára, hűvös idő várja a csapatokat. A legrosszabb körülmények vasárnap lehetnek ekkor a +10 °C fokot se érheti el a hőmérséklet, és esős idő valószínű.

Pénteken a két szabadedzésen álltalában változóan felhős ég várható, hűvös lesz az idő. A hőmérséklet +10, +12 °C körül várható. Élénk lehet az északkeleti szél.

Szombaton a harmadik szabadedzésen is változóan felhős idő valószínű +11 °C körüli hőmérséklettel, a délutáni időmérőre már több felhő lehet a pálya fölött, és továbbra is +12 °C körüli hőmérsékletekkel. Az északkeleti szél továbbra is élénk lehet.

Vasárnapra változik a helyzet, borult, hűvös idő várható, ismétlődő csapadék is előfordulhat, könnyen előkerülhetnek az Intermediate (köztes esőgumi), és az Extrem esőgumik is. A hőmérséklet +7 °C körül várható. Az előző napokban az ideális ívre felkerült gumiréteget is lemoshatja a csapadék, ezért csúszóssá válhat a pálya.

Készítette: Metkép Team / Tarkó Péter