Zivatarok: viharos szél, jégeső, felhőszakadásszerű eső!

Zivatarok: viharos szél, jégeső, felhőszakadásszerű eső!

Az előttünk álló hét változékonynak bizonyul majd.

Köszönjük, ha a piros “YouTube” ikonra kattintva feliratkozásoddal segíted munkánk! ❤👇

Hétfőn a ciklon mögött a gomolyfelhőképződés intenzívvé válik és szórványosan kialakulhatnak záporok, egy-egy zivatar, melyeket intenzív eső, kis szemű jég és erős szél kísérhet. A maximumok 8-13 fok között lesznek.

Kedden eleinte naposabb idő lesz, majd a késő délelőtti óráktól szórványosan valószínűnek záporok. Délután már többfelé kialakulhat zápor, akár zivatar. Ezeket felhőszakadás intenzitású csapadék és viharos erejű szél kísérheti, valamint kisebb szemű jég. A minimumok 3-7, a maximumok 8-15 fok között lesznek.

Szerdán a keddihez hasonló időnk lesz, de valamivel kevesebb helyen lehet zápor, zivatar. A szél déli irányból élénk, délen erős lesz. Reggel 3-7, délután 10-16 fok valószínű.

Csütörtökön eleinte elszórtan kialakulhat zápor, de a napos, gomolyfelhős időben még kellemes napunk lesz, majd délután hidegfront éri el térségünket, ami erős, néhol viharos széllel, zivatarokkal érkezhet és ismét több fokos lehűléssel. A minimumok 5-8 fok között, a maximumok 13-18 fok között lesznek.

Wxcharts

Pénteken több fokkal visszaesnek a hőmérsékletek, a szél élénk, olykor erős lesz. Szórványosan valószínű eső, zápor. Reggel 3-6, délután 8-13 fok lesz!

Zivatarok viharos szél jég eső

Vasárnap és hétfőn sokfelé eshet jelentős mennyiségű csapadék. Részletek itt.

Ez is érdekelhet!  Napos, fátyolfelhős idővel indul a hét