Piros figyelmeztetés extrém forróságra, 40-41 fok lehet!

Piros figyelmeztetés extrém forróságra, 40-41 fok lehet!

Tovább fokozódik a forróság a héten és már keddre is 2 megyére vörös figyelmeztetesvan kiadva a várható forróságra és ez még csak a kezdet, hiszen csütörtökig kitartóan melegszik az idő.

A hőhullám lefutásának animációja:

1500m hőmérséklet
Köszönjük, ha a piros “YouTube” ikonra kattintva feliratkozásoddal segíted munkánk!

Színek jelentései:
Sárga: 25 fokos napi középhőmérséklet
Narancs: 27 fokos napi középhőmérséklet
Piros: 29 fokos napi középhőmérséklet

Kedden sok napsütés, kevés felhő lesz az égen és afrikai eredetű meleg levegő érkezik hozzánk. Ennek köszönhetően gyorsan melegszik majd a levegő, az amúgy is enyhe 19-23 fokos hajnal után. Délutánra már mindenhol 30 fok fölötti maximumok lesznek, főleg délen és délkeleten, a Kiskunságban 37-38 fok valószínű. Délután északon és északkeleten zápor, zivatar sem kizárt.

Szerdán a hajnal tovább melegszik, 20-25 fok között várhatóak az értékek és napközben is melegebb lesz. A déli, délkeleti részeken már elérhetjük a 40 fokot is, de máshol is 35 fok körül, fölött mérhetünk!

Vörös figyelmeztetés forróság

Csütörtökön tetőzhet a hőség előreláthatólag, így aznap lesznek olyan helyek, ahol a minimumok is 25 fok felett alakulhatnak és napközben főleg a Kiskunság déli területein és a Szeged-Makó vonalon elérhetjük a 40 fokot, sőt egy-egy helyen nem kizárt 41 fok sem, így akár történelmi hőség is lehet, kis eséllyel abszolút hőmérsékleti rekorddal. Délután északon zápor, zivatar is kialakulhat.

Figyelmeztető előrejelzés térképei: OMSZ