Ma: markáns hidegfront érkezik, jelentős lehűléssel, zivatarokkal!

Markáns hidegfront érkezik, jelentős lehűléssel, zivatarokkal!

Ma egy markáns hidegfront érkezik és hoz jelentős lehűlést. A fronttal eső, zápor, zivatar is érkezhet. Egy csapadékzóna vonulhat át hazánk felett ma, napközben az ország középső részein okozhat eső, záport, majd a késő délutáni esti órákra a délkeleti, keleti, északkeleti országész fölé helyeződik át a csapadék. A délkeleti országrészben napközben sokat süthet a nap így 30 °C fölé is emelkedhet a maximum hőmérséklet. Leginkább a déli, délkeleti, és északkeleti országrészben fordulhat elő zivatar a késő délutáni, esti órákban. Északnyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadékhullás. Az éjszaka folyamán elhagyja hazánkat a csapadékzóna. Holnap hajnalban 11, 17 °C köré csökkenhet a hőmérséklet.

A hidegfront hatására északnyugatira fordul a szél, és többfelé megerősödik, olykor viharos széllökések is előfordulhatnak.

Térkép: MetKép Team / Tarkó Péter

Jelentős hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki ma, az északnyugati országrész felett 18, 22 °C, délkeleten pedig a sok napsütés hatására 30, 33 °C köré is emelkedhet a hőmérséklet.

Térkép: MetKép Team / Tarkó Péter