-10 fok alatti fagyokat hozhat a folytatás!

-10 fok alatti fagyokat hozhat a folytatás!

A következő néhány napban őszi, de hideg idő vár majd ránk és esetleg még a hó is szóba jöhet. Északról hideg szakad le, mely lejut egészen hazánkig. A magasban a hét első felében fagyos idő lesz és egyre valószínűbb, hogy 1-2 nap szünet után újabb hideg érkezik, melyhez esetleg csapadék is társulhat, azaz még hó sem kizárt a következő hét végén.

Fagy hideg előrejelzés

Szombaton reggel pára és ködfoltok képződhetnek, majd napközben erősen felhős idő lesz, a déli megyékben a több felhővel. Reggel -5 és +5 fok közötti minimumok lesznek, az északi fagyzugos helyeken lesz a hidegebb, míg napközben 10-12 fokig melegszik a levegő az ország jelentős részén.

Vasárnap a reggel hasonló lesz, mint szombaton, majd délután dél felől megnövekszik a felhőzet és szórványosan kialakulhat zápor. Reggel -4/+6 fok valószínű, míg délután 6-14 fok, északon a hidegebb.

Hétfőn délen esős idő lesz, jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat, míg máshol inkább záporokra kell készülni. Az Északi-középhegységben és a Kőszegi-hegységben hó/havas eső záporok is lehetnek. Reggel 0/+8 fok lesz, délen a melegebb, míg délután 10 fok körüli maximumok.

Kedden és szerdán reggelente párás, ködös idő lesz és egyre erősebb fagyok. Míg kedden csupán -5 fok körüli minimumok lehetnek, szerdán már néhol -10 fokig is hűlhet a levegő. Napközben a legtöbb helyen feloszlik a köd, de északon és északkeleten lehetnek tartós ködfoltok. Változóan felhős idő lesz 10 fok körüli maximumokkal.

Nagyobb a bizonytalanság: Csütörtökön a magasban melegebb levegő érkezik, ám tartós lehet a köd, így ebből sokat nem érzékelünk majd. A minimumok északon akár -10 fok alá hűlhetnek, de országszerte hideg, fagyos reggelre van esély.(Van némi eltérés ebben a modellek között)
Pénteken és szombaton is a jelenlegi számítások szerint erős fagyok lehetnek, akár -10 fokos minimumokkal, míg nappal 5-10 fokok.
Vasárnaptól tovább bonyolódik a helyzet, hiszen akár hó is érkezhet.

térképek: wxcharts