Ma: délutántól havazás kezdődik, több centi is hullhat

Délutántól havazás kezdődik, több centi is hullhat

Kedd délelőtt

Délelőtt folyamán még nem várható csapadék. Az északi, északnyugati tájak fölé egyre több felhő érkezik, míg a déli megyékben kevesebb lesz a felhő. Az északnyugati szelet többfelé kísérik élénk, erős lökések.

A hőmérséklet +1 és +6 °C között alakulhat. Délen és délnyugaton lesz az enyhébb idő.

Térkép: MetKép Team / Tarkó Péter

Kedd délután

A délután folyamán tovább növekszik a felhőtakaró. Észak, északnyugat felől megérkezik a csapadékzóna is. Eleinte a Pilis és Börzsöny térségében várható havazás majd a késő délutáni órákban egyre többfelé eshet hó. Az éjszaka folyamán délnyugati áramlással egyre enyhébb légtömegek érik el hazánkat így egyre inkább, havaseső, esőbe vált át a csapadék, az északi területeken maradhat tovább a havazás.
Délután folyamán az északnyugati szél fokozatosan délnyugatira vált, és erős lökések kísérhetik, a főváros térségében, északkeleten, és az Alföld egyes részein viharos lökések is elfordulhatnak.

Délután +1 és +7 °C között alakulhat.

Térkép: MetKép Team / Tarkó Péter

Térképen a sötétkékkel jelölt területen várható a legtöbb hó, itt 3-10 cm hóréteg is kialakulhat, magasabban fekvő hegyekben 10 cm feletti friss hóréteg is összegyűlhet, ez leginkább a Börzsöny és Bakony, illetve Bánkkúton lesz a jellemző. A világos kékkel jelölt tájakon, lepel-2 cm vastag hóréteg alakulhat ki átmenetileg, ezeken a területeken hamarabb válthat a hó havaseső, esőbe. A lilával jelölt térségekben leginkább havaseső várható, de látványhó is lehetséges. A zöld színnel határolt területeken pedig túlnyomóan az esőé lesz a főszerep.