Kifehéredhet Budapest térsége is délutántól!

Kifehéredhet Budapest térsége is délutántól!

Mivel nagyon sok olvasónk a főváros vonzáskörzetéből követ minket és kommentben rengetegen kérdezték, hogy Budapest térségében lesz-e hó, úgy döntöttünk írunk elsősorban számukra egy előrejelzést.
A térképen látszik, hogy az ország viszonylag nagy hányadán eshet hó, havas eső délután és este. A Bakonyban és a Börzsönyben a 10cm-t is meghaladhatja a lehulló hó vastagsága és a tapadó hó ellenére eleinte hófúvás sem kizárt. Az északi vidékeken sokfelé lehet fehér a táj, bár sajnos szerdán érkezik az olvadás.
Budapest némileg bonyolultabban előrejelezhető, hiszen a városban melegebb az idő, mint a környező vidéki részeken, éppen ezért a csapadék halmazállapotát és az olvadás mértékét külön kell kezelni. A Budai-hegyekben, Pilisben havazni fog és néhány (1-7) centiméter hó meg is maradhat este, ami majd szerda hajnalban a melegedéssel olvadni fog. Az agglomeráció külső részein szintén havazás valószínű és meg is maradhat a hó, lepel-3cm körül valószínű. Az utak foltokban latyakosak lehetnek.
A fővárosban eső, havas eső és hó is eshet egyaránt, bár megmaradó hónak a város belső területein legfeljebb átmenetileg van esélye. A parkok és a füves részek kifehéredhetnek, de az utak valószínűleg tiszták maradnak. Ennek ellenére a hó gondolata is fennakadásokat szokott okozni Budapesten, így most is a délutáni, esti órákban közlekedők a szokásosnál lassabb menetidőre készülhetnek!

Budapest hó havazás főváros időjárás előrejelzés

Hogy az ország többi pontján milyen idő lesz, arról itt olvashat részletesen.

borító: countryliving.com