MetKép

Jelentős melegedés érkezik karácsonyra!

Melegedés érkezik karácsonyra!

Egyre inkább úgy néz ki hogy az idei karácsony is fekete lesz, fehér karácsony kevés esély a magasabb hegyeken ( ahol megmarad az eddig lehullott hó), illetve északkeleten mutatkozik.

Összefoglalva: A következő napokban több hullámban fog érkezni a hideg levegő, majd 23-án jelentős enyhülés kezdődik, jelen állás szerint bőven pozitív értékeket mérhetünk, az Európai ECMWF modell szerint 12-15 fok is lehet a 24, 25, 26-án.

Forrás: wxcharts. Változékony idő várható a következő héten.

Részletesen: Ma egy hidegfront vonult át hazánk felett, melynek köszönhetően szeles idő várható, nem lesz ritka a 60-90km/h-s szél. A következő napokban is marad a szeles idő, folyamatosan egyre hidegebb idővel. Jövő hét elején zord napra is lehet számítani.

Forrás: wetterzentrale. Igazi hullámvasút várható időjárásunkban. Az átlag melegedést vár.

Az elmúlt napokban a modellek még a hidegebb periódus felé kacsintottak karácsonykor, illetve a két ünnep között, azonban egyre inkább kezd letisztulni az összkép a melegebb felé, így egyre jelentősebb esély mellett fekete karácsonyra kell számítani, sőt egyes modellfutások szerint akár tavasziasan is telhet az ünnep.

2 nappal ezelőtt még a hidegebb idő felé hajlottak a modellek ( forrás: wetterzentrale )