Ma: egyre többfelé eshet, északkeleten havazhat is

Egyre többfelé eshet, északkeleten havazhat is

Szombat délelőtt

Délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég. A zöld színnel jelölt tájakon már eleredhet az eső. Északkeleten havaseső, havazás is várható, de átmeneti ónoseső sincs kizárva. A déli országrészben élénk, erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet, míg északkeleten az északkeleti szél élénkülhet meg, máshol gyenge lesz a légmozgás.

A hőmérséklet 0 és +11 °C között alakulhat, déli országrészben lesz az enyhébb idő, míg északkeleten a fagyosabb.

Térkép: MetKép Team / Tarkó Péter

Szombat délutántól

Túlnyomóan erősen felhős, borult lesz az ég. Egyre többfelé számíthatunk csapadékkal. Az ország nagy részén eső eshet, míg a lilával jelölt tájakon késő estétől vegyes halmazállapotú csapadék hullhat, de ónos eső sincs kizárva. A világos kékkel jelölt bizonytalan a halmazállapot nagyban függ, hogy meddig tud bejönni a hideg levegő, így a legjobb esetben 1-4 cm hó hullhat. A sötétkékkel jelölt területeken már délelőtt is havazhat, itt 5-10 cm vastag hóréteg alakulhat ki, de a Bükkben és a Zemplénben 15 cm vastag hóréteg is összegyűlhet. Többfelé élénk lesz a légmozgás, északkeleten erős lökések is kísérhetik az északkeleti szelet.

Általában +1 és +13 °C körül alakulhat a csúcshőmérséklet. Nagy hőmérsékleti kontraszt is létrejöhet, az északkeleti országrészben lesz a hidegebvb, míg délen, délnyugaton az enyhébb idő.  

Térkép: MetKép Team / Tarkó Péter
Ez is érdekelhet!  A hét második felétől zivataros napok jönnek!