Ma: nyugaton tavasz, keleten téli idő!

Nyugaton tavasz, keleten téli idő!

Péntek délelőtt

A reggeli órákban keleten többfelé ködös párás idő lesz, a ködfoltok néhol tartósan megmaradhat, a tartósan ködös tájakon ködszitálás, ónos szitálás is előfordulhat. Délelőtt az ország nagyobbik részén derült, gyengén felhős lesz az ég, azonban kelet, északkeleten már több felhő lehet. Az északnyugati szél Győr, Székesfehérvár, Budapest, Kecskemét vonalban élénk, erős lökések kísérhetik.

Enyhe légáramlatok érik el hazánkat, délelőtt a hőmérséklet már -5 és +8 °C között várható, keleten, és északkeleten még fagyos marad a levegő, de északnyugaton már +5 °C fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Keleten kezdetben párás ködös idő lesz

Péntek délután

Délután nyugaton változóan felhős, napos idő várható, míg északkelet fölé többnyire borult lesz az idő. A késő délutáni esti órákban északkeleti határ közelében gyenge hószállingózás, ónos szitálás is előfordulhat. Az északnyugati szelet a fent említett vonalban már erős, olykor viharos lökések is kísérhetik.

Jelentős hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki. Nyugaton tavasz, akár +10 °C fölé is emelkedhet a hőmérséklet míg ezzel szemben keleten és északkeleten -2 és +2 °C közötti hőmérsékletek várhatóak.

Délután több felhő érkezik
Mai maximum hőmérsékletek
Ez is érdekelhet!  A hét második felétől zivataros napok jönnek!