MetKép

Ma: viharos szél, délután elszórt záporok!

Viharos szél, délután elszórt záporok!

Péntek délelőtt

Délelőtt az ország nagy részén változóan felhős idő várható. Az északnyugati szelet sokfelé kísérhetik már erős, viharos lökések.

A  hőmérséklet általában +3 és +9 °C között alakulhat.

Délelőtt még kevesebb felhő lesz

Péntek délután

A délutáni órákban már több felhő érkezhet, a Dunántúlon elszórt záporesők alakulhatnak ki, a Tiszántúlon kisebb eső, záporok, míg az északi országrészben elszórt hózáporok is kialakulhatnak. Az északnyugati szelet sokfelé kísérhetik erős, viharos lökések.

A legmagasabb hőmérséklet általában +5 és +9 °C körül alakulhat. Azonban az erős északnyugati szél sokat ronthat a hőérzeten.

Délután elszórt záporok, hózáporok

Viharos szél

Sokfelé lesz ma erős, viharos a szél. A térképen sárga színnel jelölt tájakon általában 46-55 km/h körüli széllökések várhatóak, azonban az ország nagyobb részén 56-70 km/h körüli széllökésekkel kell számolni. Sopron környékén, és a magasabban fekvő tájakon, kiemelten a Bakonyban, a Börzsönyben, a Pilis hegységben, a Mátrában a legerősebb széllökések 70-90 km/h között vagy azt meghaladó széllökések is lehetnek. A késő esti órákról fokozatosan mérséklődik a szél, szombatra virradó éjszaka első felében is előfordulhatnak még erős széllökések, azonban a hajnali órákra fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Várható maximum széllökések

Szombaton havazás, vasárnap újra viharos szél ékezik!

Ez is érdekelhet!  Holnap hidegfront: heves zivatarokkal!