Ma: napközben zápor, hózápor, este kiterjedt havazás érkezik!

Napközben zápor, hózápor, este kiterjedt havazás érkezik!

Kedd délelőtt

Erősen felhős lesz az ég, néhol kialakulhat futó zápor, hózápor, havas eső zápor. Megélénkülhet az északnyugati szél a Dunántúlon azonban erős lökések is előfordulhatnak. A legerősebb széllökések a Bakonyban várhatóak itt elérhetik a 70 km/h-t. 

A hőmérséklet általában 0 és +4 °C körül alakulhat.

Délelőtt előfordulhat néhol zápor, hózápor

Kedd délután

Délután átmenetileg elvékonyodhat a felhőtakaró, de néhol még előfordulhat futó zápor, havas eső zápor, illetve hózápor, majd az esti óráktól kezdve északnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet. A Dunántúlon élénk, erős lesz az északnyugati szél, a Bakonyban továbbra is lehet 70 km/h körüli széllökés.

A legmagasabb hőmérséklet +1 és +6 °C között alakulhat.

Délután néhol fordulhat elő zápor, hózápor
Kedden várhataó maximum széllökések

Kedd estétől – szerda reggelig

Az esti órákban északnyugat felől egy kiterjedt csapadékzóna éri el hazánkat, ami szerdára virradó éjszaka át is halad az ország felett. Szerda reggelig a térképen világos kékkel jelölt területeken lepel – 2 cm gyűlhet össze. A kékkel jelölt tájakon általában lepel-5 cm hóréteg alakulhat ki, a hegységeinkben elérheti az 5-10 cm vastagságot, illetve kiemelten a Bakonyban, és a Börzsönyben 10 cm vastag hóréteg is összegyűlhet. A fehérrel jelölt tájakon is előfordulhat gyenge havazás, hószállingózás, de jelentős csapadékkal ezeken a területeken nem kell számolni.

Szerda reggelig várható csapadék

Szerdán ismét erős, viharos szél várható.