MetKép

Ma: hidegfront érkezik, viharos szél, zápor, hózápor várható!   

Hidegfront érkezik, viharos szél, zápor, hózápor várható!

Hétfő délelőtt

Hidegfront érkezik a reggel folyamán, így többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. A reggeli órákban egy csapadékzóna vonul végig az országon ami többfelé okozhat esőt, záport, a hegyekben akár hózáport. A délelőtt folyamán délkeleten, és a keleti határ mentén lévő területeken még előfordulhat záporeső. A front mögött az északnyugatira forduló szél fokozatosan megerősödik, illetve viharossá fokozódik.

Hétfő délután

Délután a felhőátvonulásokból alakulhatnak ki záporok, a hegyekben hózáporok, hódara záporok. Egy-egy intenzív cellát zivatartevékenység is kísérhet. Az északnyugati szél már sokfelé erős, illetve viharos lesz.

A legmagasabb hőmérséklet +4 és +11 °C között alakulhat.

Viharos szél

Egy markáns hidegfront hatására többfelé megerősödik, illetve viharossá fokozódik az északnyugati szél. A Dunántúl nagyobbik részén, és a középső országrészben általában 56-75 km/h közötti széllökések várhatóak, kiemelten északnyugaton, valamint a Bakony térségében, a Budai hegység magasabb pontjain, a Pilis hegységben, és a Börzsönyben fordulhatnak elő 90 km/h-t meghaladó lökések. A térképen sárga színnel jelölt tájakon 41-55 km/h körüli lökések várhatóak, az északkeleti országrészben lesz a leggyengébb a szél.

Várható maximum széllökések

Széltérkép fotó: MTI

Borítókép fotó: MetKép – Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Záporok, zivatarok zavarhatják meg a napos időt