MetKép

Ma: hidegfront érkezik, viharos széllel, záporral, néhol zivatarral!  

Hidegfront érkezik, viharos széllel, záporral, néhol zivatarral!

Hétfő délelőtt

A délelőtti órákban északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat, kora délelőtti órákban már északnyugaton, északon kialakulhatnak záporok, melyek délkelet felé haladnak. A reggeli órákban még déli, délnyugati szél lesz a jellemző amit élénk, a Tiszántúlon erős lökések is kísérhetnek. Azonban északnyugaton a front érkezésekor északnyugatira forduló szelet, erős, viharos lökések kísérhetik.

Délelőtt megérkezik a hidegfront

Hétfő délután

Délután a front már elérheti a déli országrészt is. A frontvonalon várhatóan a Nagykanizsa-Dunaújváros vonaltól délre intenzív csapadékzóna haladhat át, ezt a rendszert erős, viharos szél, illetve intenzívebb cellákat villámlás dörgés is kísérhet. A Mecsekben hódara zápor is előfordulhat. A front mögött az északi országrészben felszakadozhat a felhőzet. Az esti órákban dél, délkelet felé elhagyja hazánkat a csapadékzóna. A fent említett rendszeren kívül is sokfelé erős, viharos széllökések várhatóak.

A legmagasabb hőmérséklet +7 és +14 °C között alakulhat, a hidegfront mögött gyorsan csökkenhet a hőmérséklet.

Délután zápor, néhol zivatar várható

Összefoglalva a hazánktól északra elhaladó Franklin névre keresztelt viharciklon hidegfrontja éri el hazánkat. Eleinte az ország északnyugati, illetve északi részén alakulhatnak ki záporok, majd a front előre haladtával Nagykanizsa-Dunaújvárostól délre egy intenzív csapadékrendszer alakulhat ki, amit erős, viharos szél, intenzív cellákat villámlás dörgés is kísérhet. A csapadékzóna az esti órák folyamán dél, délkelet felé elhagyja az országot.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Napos, gomolyfelhős szombat, elszórtan lehet záporeső, zivatar