Erős fagy! Akár -10 fok is lehet reggel!

Erős fagy! Akár -10 fok is lehet reggel!

Nagyon hideg reggel vár ránk, fagyzugos helyeken -5, -10 fok is lehet a hajnali órákban, lássuk a részleteket!

Napközben hideg levegő áramlott a Kárpát-medencébe, amit az erőteljesebb felhőképződés, a megerősödő északkeleti légáramlás, valamint a néhány fokkal alacsonyabb hőmérséklet is jól jelzett napközben.
A légmozgás mostanra jelentősen mérséklődött, valamint a felhőzet is lassan távozik nyugat felé, csupán északkeleten, valamint a keleti határ mentén lehet felhősebb az idő.
Sajnos a hónapok óta tartó aszály miatt a páratartalom is rendkívül alacsony, elsősorban a Dunától keletre, itt 20% körüli, valamint az alatti értékeket mér az OMSZ.

Erős fagy! Akár -10 fok is lehet reggel!

A délutáni, esti órákra gyakorlatilag beáll a szélcsend, ami tovább erősíti a kisugárzást, ezek összhatására lesz igen hideg a hajnal holnap.
A leghidegebb az Északi-középhegység északi, mély völgyeiben várható, ott -10 fok körüli értékek is kialakulhatnak, de a Kiskunság homokos felszíne fölött is -6, -8 fokig süllyedhetnek a hőmérők higanyszálai.
Míg a Dunától keletre fagypont körüli, illetve az alatti minimumok várhatóak, a Dunántúlon néhány fokkal fagypont felett maradhat a hőmérséklet.

A következő héten jelentős mennyiségű csapadék hullhat, ami csökkentheti, akár véget is vethet a súlyos aszálynak.