Nyárias meleggel és viharokkal folytatódik április!

Nyárias meleggel és viharokkal folytatódik április!

A szokatlanul hideg kezdés után belendül április és mit sem törődve a napokban kialakult időjárással télből a kora nyári melegbe ugrik. Csütörtökön a napos időben már sokfelé lehet 18-20 fokos meleg. Pénteken csapadékosabb idő valószínű. Reggel záporok, délután délen, délkeleten zivatarok, akár egy-egy hevesebb is, míg északabbra záporok lesznek. Annak ellenére, hogy sokfelé eshet az eső, délen jégeső is lehet, nem lesz hideg. A maximumok 16-20 fok körül lesznek, fülledt meleg lesz.
Szombaton is kialakulhatnak zivatarok, főleg keleten, délkeleten, de több órás napsütés is lesz országszerte. Ennek köszönhetően 15-20 fok várható.
Az igazi meleg vasárnaptól érkezik. Napközben már vasárnap is sokfelé 20-23 fok várható, de délen a 25-26 fokot is elérhetjük. Emellett nagy a bizonytalanság, de akár heves viharok is kialakulhatnak nagy méretű jéggel, felhőszakadással. Erre főleg a Dunától keletre van esély.
A jövő hét elején is folytatódik a változékony, de nyárias idő. A minimumok 7-14 fok között lesznek, a maximumok 20-27 fok körül, de többfelé lehet majd zivatarokra készülni!

Meleg nyár vihar
Vasárnapi maximumok
Pénteki zivatarok (wxcharts)
Ez is érdekelhet!  A hét második felétől zivataros napok jönnek!