Ma: zápor, zivatar, 33 fok is lehet!

Zápor, zivatar, 33 fok is lehet!

Kedd délelőtt

A délelőtt folyamán nyugat felől átmenetileg felszakadozik a felhőzet és a Nap is előbújhat, a keleti tájakon azonban még előfordulhat zápor, esetleg zivatar az Alföld déli részein. A délkeleti szél megélénkülhet, helyenként erős széllökésekre is számíthatunk, zivatarok közvetlen közelében is várható átmeneti szélerősödés.

Kedd délután

Az átmeneti szünet után a késő délutáni óráktól kezdve nyugaton, északnyugaton és az Északi-középhegység tájain újabb záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Nyugaton heves zivatar is előfordulhat, intenzív cellákat apró szemű jég, felhőszakadás és átmeneti szélerősödés is kísérhet. A délkeleti szél továbbra is élénk, időnként erős lehet.

Nagy hőmérsékleti kontraszt jöhet létre, északkeleten +20 °C körüli csúcsértékeket mérhetünk, ezzel szemben a déli területeken +30 °C fölé is emelkedhet a csúcshőmérséklet.

Kedd estétől- szerda reggelig

Az este folyamán akár újabb rendszerré állhatnak össze a zivatarok. Így sokfelé villámfényes lehet az éjszaka, első sorban az ország északi részén. Hajnali órákig a Duna vonala, és a középső országrészig juthatnak a zivatarok.

A minimum hőmérséklet +11 és +17 °C köré csökkenhet.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Napos, fátyolfelhős idővel indul a hét