Ma: zápor, zivatar, felhőszakadás vár ránk!

Zápor, zivatar, felhőszakadás vár ránk!

Szerda délelőtt

Az éjszaka folyamán egy hullámzó frontrendszer érte el hazánkat, délelőtt elszórtan számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, zivatarokra nagyobb eséllyel a középső országrészben, északon és északkeleten számíthatunk. Főbb kísérő jelenségek a felhőszakadás, apró szemű jégeső és az átmeneti szélerősödés lehet. A Dunántúlon az északnyugati, a keleti tájakon a délies szél megélénkülhet.

Szerda délután

A délutáni órákban is folytatódik a fülledt meleg idő. A középső országrészben, északkeleten és északon számíthatunk elszórt zivatarra, a nyugati tájakon a záporeső lesz a jellemző. Intenzív cellákat felhőszakadás, aprószemű jégeső és átmeneti szélerősödés kísérhet. A szelet élénk, időnként erős, zivatarok közvetlen közelében átmenetileg viharos erejű széllökések kísérhetnek.

A legmagasabb hőmérséklet 18 és 30 °C körül a alakulhat, a tartósan borult, csapadékos tájakon lesz a hűvösebb, a keleti területeken pedig a melegebb.

Szerda estétől – csütörtök reggelig

Az éjszaka folyamán is folytatódik a zápor, zivataros idő, továbbra is a felhőszakadás, apró szemű jégeső és az átmeneti szélerősödés lehetnek a jellemző kísérőjelenségek.

A minimum hőmérséklet 15 és 21 °C körül várható.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Esővel, záporokkal tarkított péntek