Ma: délután ismét többfelé lehet zápor, zivatar!

Délután ismét többfelé lehet zápor, zivatar!

Péntek délelőtt

Ma is változékony időre készülhetünk. Reggel, illetve a kora délelőtti órákban átmenetileg csökkenhet a záporok, zivatarok száma, csak a Dunántúl keleti tájain fordulhatnak elő elszórtan, máshol változóan felhős lesz az ég. A késő délelőtti óráktól kezdve erőteljesebb gomolyfelhőképződésre számíthatunk, a középső és keleti területek felett egyre több záporeső, zivatar alakulhat ki. Intenzív cellákat felhőszakadás (lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat), jégeső és átmeneti szélerősödés kísérhet. Dunántúlon az északnyugati, keleten az északkeleti szelet kísérhetik élénk, időnként erős széllökések.

Péntek délután

A délutáni órákban, a középső és keleti tájakon számíthatunk újabb záporokra, zivatarokra, intenzív zivatarokra továbbra is a felhőszakadás, jégeső és átmeneti szélerősödés lesz a jellemző. Az esti óráktól kezdve csökkenhet a záporok, zivatarok száma. Zivataroktól függetlenül is megélénkülhet a légmozgás.  

A legmagasabb hőmérséklet 24 és 32 °C között alakulhat.

Péntek estétől – csütörtök reggelig

Az esti óráktól átmenetileg csökkennek a záporok, zivatarok. Hajnalban változóan felhős lehet az ég, gyenge lesz a légmozgás.

A minimum hőmérséklet 15 és 21 °C közé csökkenhet.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Változékonyabb folytatás, ma már záporok, zivatarok is kialakulhatnak