Tetőzik a hőhullám, majd hidegfront érkezik!

Tetőzik a hőhullám, majd hidegfront érkezik!

Szombat délelőtt

Az északnyugati országrészben már éreztetheti hatását a hidegfront, itt elszórt záporeső, zivatar is kialakulhat. Az szél északnyugatira fordul, és megerősödhet, helyenként viharossá fokozódhat.

Szombat délután

Napközben tovább halad a front, az északnyugati, és északi megyékben számíthatunk elszórt záporra, zivatarra. A szél fokozatosan megerősödik, Zemplénben, Bakonyban a 65-75 km/h-t is elérhetik a legerősebb széllökések, a Balaton déli partjainál ezt meg is haladhatják. Zivatarok közvetlen közelében is átmenetileg megerősödhet a légmozgás.

Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki, északnyugaton 25 és 30 °C között várható a legmelegebb órákban. Máshol azonban 32 és 39 °C közötti értékeket is mérhetünk.

Szombat estétől – vasárnap reggelig

Az éjszaka folyamán Nagykanizsa, Székesfehérvár, Budapest, Ózd sávban elszórtan alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Délen, délkeleten változóan felhős lesz az ég. A szél továbbra is élénk, erős lesz. 

A minimum hőmérséklet 15 és 23 °C közé csökkenhet, észak, északnyugaton lesz a hűvösebb, míg délen és délkeleten a melegebb.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Széltérkép fotó: MTI

Ez is érdekelhet!  Több órás napsütés lesz a hét utolsó napján, már 25 fok feletti is mérhetünk