Özönvízszerű záporok, zivatarok jöhetnek!

Özönvízszerű záporok, zivatarok jöhetnek!

Szombat délelőtt

Többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, a középső országrészben ismétlődő jelleggel számíthatunk erőse, záporra, zivatarra. Intenzív gócokat továbbra is felhőszakadás, aprószemű jégeső és átmenetileg erős, viharos szél kísérhet. Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, erős lehet az északnyugati szél.

Szombat délután

Marad a jobbára erősen felhős, borult idő, többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, köztük heves zivatar is kialakulhat. Intenzív cellákat továbbra is felhőszakadás, jégeső, és átmenetileg erős, viharos szél kísérhet. Zivataroktól függetlenül továbbra is élénk, erős, olykor viharos lesz az északnyugat szél.

Az ország nagy részén visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 23 és 28 °C  körül mérhetünk. Azonban északkeleten még 30 fok felett alakulhatnak a maximum értékek.

Szombat estétől – vasárnap reggelig

Az éjszaka folyamán is folytatódik a záporos, zivatarosidő, elsősorban a középső országrészben, de a keleti tájakon is lehet rájuk számítani. Továbbra is számíthatunk felhőszakadásra, aprószemű jégesőre és átmenetileg erős, olykor viharos szélre.

Hajnali órákra a hőmérséklet 15 és 23 °C köré csökkenhet.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Napos, fátyolfelhős idővel indul a hét