MetKép

Tartósabb lehűlést hoz a szeptember!

Lehűléssel indít az idei első őszi hónap!

Ma és holnap marad a 30 és 36, egy-egy helyen akár 37 fokos maximum ( melegebbet Dunától keletre mérhetünk), elszórtan zivatarokkal! Majd napról-napra egyre alacsonyabb maximumokat mérhetünk, jövő hét közepére már 24 és 30 fok között alakulhat a hőmérséklet csúcsértéke.

Részletesebben: Szombaton és Vasárnap hőség, Dunától keletre forró nap várható, főleg ma estétől nyugat felől záporok, zivatarok lehetnek! Hétfőn is lehetnek záporok, a maximum 30 fok körül alakul. Keddtől már kevés helyen lehet csapadék, a hőmérséklet pedig napról-napra egyre alacsonyabb értékeket hozhat, szerdán 25-30 fok, csütörtökön 23 és 28 fok közötti maximum lehet, ezen a napon pedig egy hidegfront is érkezhet, melynek köszönhetően újból lehetnek záporok, zivatarok. Szeptember első hétvégéjén pedig 20 és 27 fok között lehet a maximum, a minimum pedig akár 10 fok alá is benézhet! Az alábbi fáklyán jól látható a lassú, ám tartós lehűlés, illetve a csapadékos és szárazabb időszakok esélye.

Tartós, lassú lehűlés érkezik! Forrás: wetterzentrale

Ám még ezzel közel sincs vége a hőhullámoknak, szeptember még hozhat, ám tartósan 35-40 fok közötti maximum idén már nem várható.