Órákon belül: heves zivatarok! Mutatjuk hol!

Hidegfront érkezik!

A kora esti órákban egy hidegfront érkezik északnyugat felől, mely miatt lehet a következő órákban egyre több helyen zápor, zivatar! A front előtt még 30-34 fokig emelkedhet a hőmérséklet a mai nap folyamán!

Front előterében lévő zivatarok!

Fentebb is lett említve a front csak a kora esti órákban érkezhet, azonban előtte -mivel kellő nedvesség és labilitás is akad- kialakulhatnak zivatarok. Erre legnagyobb esély főként a Duna vonalában van, valamint a Duna-Tisza közén, de máshol is előfordulhatnak. Várhatóan ezek a zivatarok hevesebbek lesznek az esti/ éjszaki MKR/lánchoz képest.

A front előterében lévő zivatarokat kísérheti:

  • Viharos kifutószél
  • Nagyobb méretű jég
  • Felhőszakás szerű esőzés, felhőszakadás

Hova, mikor érkezhet a front?

Nos, erről csináltunk egy térképet órákra lebontva:

Ez a front érkezése lehet, fentebb említett front előtti zivatarok lehetségesek ezen időpontokon kívül

Estétől érkező MKR/ lánc

Jelenleg két féle variáció néz ki. Az első amelyek a modellek többsége is vár: délnyugat felől érkező és északkelet, kelet felé haladó MKR (zivatarrendszer). A második pedig a front által északnyugat felől érkező zivatarlánc, mely inkább délkelet, kelet felé okozhat képződést, és haladhat abba az irányba. Bármelyik variáció is jön be, a nappali zivatarokhoz képest jég nem várható, a fő veszélyforrás pedig inkább már a nagy mennyiségű csapadék, felhőszakadás.

Bárhol előfordulhat estétől zivatar

Holnap már pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, de zivatarokra – főként keleten- újból számíthatunk!