Érkezik a ciklon: mutatjuk hol eshet a legtöbb!

Érkezik a ciklon: mutatjuk hol eshet a legtöbb!

Tegnap zivatarok, köztük heves viharok is érkeztek, melyek közül a legerősebbek sikeresen ott alakultak ki, ahová alapvetően egy időjárási modell sem várt semmit. No, de ezt a meglehetősen bosszantó tényt átlépve, már jön is a következő adag csapadék, hiszen a front mögött egy mediterrán ciklon tekeredik fel az Adrián és lágyan átkarolja áldott kis hazánkat. Neki köszönhetően a következő napokban a gyöngyvásznas cipőben járók lába élvezheti az eső nyújtotta örömöket, főleg az ország déli, délnyugati és keleti felén.
Pénteken szórványosan szinte bárhol eshet, de északon és északkeleten csak kis mennyiség hullhat, míg délnyugaton egyes területeken a 20-30mm-t is elérheti a csapadékösszeg.
Szombaton és vasárnap is több hullámban érkezik csapadék. Az ország északi reszein csak kevés hullhat, míg délebbre folyamatosan növekszik majd a mennyiség. Szombaton inkább a Dunántúlon és délen, vasárnap pedig a Dunától keletre, főleg a Tiszántúlon eshet sok eső.
Nagy területen hullhat 30-40mm csapadék, de délnyugaton területi átlagban is eshet 50-60mm csapadék, azonban lokálisan akár 80-100mm sem kizárt a határhoz közel, ami a csütörtöki adag után összesen 120-150mm csapadékot is jelenthet a délnyugati határ közelében. Ez több, mint ami Szolnok térségében egész évben hullott (há’ mondjuk ez szomorú).
Melegünk sem lesz. A maximumok 15-20 fok között alakulnak majd, de a tartósan esős tájakon 10 fok körüli hideg lehet!

Eső ciklon előrejelzés
Ez is érdekelhet!  Esővel, záporokkal tarkított péntek