Újabb mediterrán ciklon érkezik, délutántól nyugaton már havazhat!

Újabb mediterrán ciklon érkezik, délutántól nyugaton már havazhat!

Szombat délelőtt

A reggeli délelőtti órákban az ország nagy részén erősen felhős, borult lesz az ég. Az északi tájakon átmeneti csapadék szünet lehet, azonban a déli, délnyugati országrészbe már megérkezhet az újabb mediterrán ciklon. A Dunántúlon az északnyugati, északi szél mérséklet, illetve élénk lehet, máshol gyenge lesz a légmozgás.

Szombat délután

A délután folyamán szinte az ország nagy részén számíthatunk csapadékra. A Ciklon hátoldalára kerülve a Dunántúlon már megkezdődik a hideg levegő beáramlása, így először az Alpokalján és a Bakonyban már havas eső, havazásba válthat a csapadék. A Dunántúlon élénk, illetve erős lesz az északnyugati szél. A keleti, északkeleti tájakon azonban az északkeleti szél lesz élénk, erős.

A legmagasabb hőmérséklet +3 és +8 °C körül alakulhat, azonban délkeleten +8 és +11 °C is előfordulhat.

Szombat estétől – vasárnap reggelig

Az esti óráktól már az Északi-középhegységben, illetve nyugaton is egyre többfelé válthat a csapadék havas eső, havazásba. Hajnali órákra északon és a Dunántúl középső részein is havazásba válthat a  csapadék. A középső országrészben és a Dunántúlon az északnyugati szelet erős, helyenként viharos széllökések kísérhetik, a keleti tájakon az északi, északkeleti szél lesz élénk, időnként erős.    

Hajnalban a minimum hőmérséklet -2 és +5 °C körül várható.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Mutatjuk mikor érkezik a havazás!

Ez is érdekelhet!  Változékonyabb folytatás, ma már záporok, zivatarok is kialakulhatnak