Ciklon érkezik, jelenős csapadékkal!

Ciklon érkezik, jelenős csapadékkal!

Péntek délelőtt

A délelőtti órákban többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. A keleti tájakon számíthatunk esőre, délen délkeleten záporeső. A Dunántúl nyugati részén és a középső tájakon átmeneti csapadékszünetre számíthatunk, majd a déli óráktól nyugat, délnyugat felől ismét egyre többfelé eleredhet az eső. A Dunántúlon élénk, a magasabban fekvő területeken erős északnyugati széllökések is előfordulhatnak.

Péntek délután

Az északi országrészben csapadékos időre számíthatunk délen lesznek kevésbé csapadékos tájak. A Nyugati határ menti területeken késő délután, esti óráktól már vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. A Dunántúlon és a középső országrészben élénk, a magasabban fekvő területeken erős északnyugati szélre is várható.

A legmagasabb hőmérséklet 3 és 13 °C körül alakulhat, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.

Péntek estétől – szombat reggelig

Éjszaka egyre többfelé számíthatunk csapadékra, a Dunántúlon és a középső országrészben a beáramló hideg levegő hatására egyre inkább havas eső, havazásba válthat a csapadék. A keleti tájakon maradhat az eső. A reggeli óráktól fokozatosan megszűnhet a csapadék. A Dunántúlon számíthatunk mérséklet, illetve élénk északnyugati széllökésekre.

Éjszaka északnyugat felől hidegebb légáramlatok érkezhetnek, a minimum hőmérséklet -3 és +5 °C körül alakulhat, délkeleten lesz az enyhébb idő.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Esővel, záporokkal tarkított péntek